
دکتر علی جراحی زاده از نیکوکاران ساوجی|دکتر علی جراحی زاده از پزشکان حاذق ساوه|تاریخ ساوه
دکتر علی جراحی زاده از نیکوکاران ساوجی
دکتر علی جراحی زاده از پزشکان حاذق ساوه
تاریخ ساوه
دکتر علی جراحی زاده یکی دیگر از نیکوکاران با همت ساوجی است که در سال ۱۳۱۵ هجری شمسی در شهر ساوه متولد شد وی برادر حاج حسن جراحی زاده است که شرح حال و خدماتش گفته شد. اینک شرح حال دکتر علی جراحی زاده را از زبان خودش از (ماهنامه ندای ساوه – مورخ ابان ماه ۱۳۷۸ شماره سوم) به اختصار نقل می کنم .
تحصیلات ابتدایی را در زادگاه خود ساوه در مدرسه حاج تقی مقدس زاده طی کردم و یک سال تحصیلی دبیرستان را در ساوه بودم و سپس به تهران رفتم و بقیه دوره متوسطه را در دبیرستان فیروز بهرام گذراندم و بعد وارد دانشکده طب شدم و سپس با امتحان ورودی به امریکا رفتم و مدت پنج سال دوره انترنی و تحقیقاتی اعصاب و روان را در دانشگاه سینسیناتی در کارینای شمالی گذراندم و بعد از اتمام تحصیلات و گرفتن تخصص اعصاب و روان در همین قسمت در کار اموزشی و پژوهشی و بعد از چند سال به عنوان (آ سیستان) در کارینای شمالی مشغول کار شدم. در سال ۱۳۵۱ به ایران بازگشتم ابتدا در دانشگاه اصفهان و بعد از مدتی به تهران در بیمارستان فیروز گر به کار مشغول شدم و پس از یک سا که در ایران بودم به علتهای مختلف نتوانستم در ایران بمانم .مجددا به امریکا بازگشتم و به سمت دانشیاری کالج و معاونت یکی از بیمارستانها منصوب شدم . سرانجام به کلینیک مخصوص خود رفتم . از ان زمان تا به امروز ۲۵ سال است به عنوان دانشیاری بالینی بخش روان دانشگاه wake forest مشغول به کارم ولی رابطه ام را از هر لحاظ با کشور خود و زادگاهم کاملا حفظ کرده ام بارها به ساوه امدم و بیماران را ویزیت کردم و به معالجه انان پرداختم و از امریکا داروی بیماران می اوردم و نسخه هایم را با همان داروهای خودم به بیماران می دادم . عقیده ام این است که این بیماران رحمت خداوند بر ما هستند و نباید انان را از خود برانیم و معتقدم که باید متخصصان امریکایی و یا اروپایی به ایران بیایند و دوره های کلینیکی به ما بدهند و با این کار به کمبود متخصصین و بهبود وضع کیفی درمان کمک کنند .از طرفی ما در فکر این هستیم که ساوه را به عنوان مرکز این کار به ایران معرفی کنیم و برای این کار طرح های کاملا عملی هم دارم.
به هر حال در وهله اول قبل از اینکه بنده به این فکر بیفتم برادرم (حاج حسن جراحی زاده) سعی کرد تا وضع تعلیم را در ساوه بهتر کند چون مدارسی در ساوه بود که سه شیفت بودند . مثلا شهرک فجر با پنج هزار نفر جمعیت فقط یک مدرسه داشت .مطمعن باشید که اگر سطح کیفی علم و دانش در جامعه ای ضعیف باشد ان جامعه ترقی نخواهد کرد و ان جامعه خواهد مرد. لذا برادرم (حاج حسن جراحی زاده) شروع به مدرسه سازی کرد و من خیلی خوشحال شدم . برادرم که در زمینه بازرگانی فعالیت داشت این کار را شروع کرد و این باعث شد که من هم وارد وادی مدرسه سازی شوم و دو سال پیش اولین مدرسه را ساختم و نام ان را به نام مادرم (مریم جراحی زاده) نهادم.
حدود ۲۰ ماه از تاریخ گزارش وشرح حالی که دکتر محمد علی جراحی زاده درماهنامه ندای ساوه نوشته می گذرد. در این مدت دومین مدرسه را به نام پدرش (ابراهیم جراحی زاده) در شهرک فجر ساخته که مورد بهره برداری است و سومین اموزشگاه را نیز در زمینی به مساحت ۲۶۰۰ متر مربع در همین شهرک فجر (جنب مدرسه راهنمایی ابراهیم جراحی زاده ) به نام ( تیزهوشان) در حال ساختن است که دکتر علی جراحی زاده کلیه هزینه ساختمان ان را خود تقبل نموده است.
در یکصد سال اخیر نیکوکارانی در ساوه بوده اند که نسبت به مردم ساوه به خصوص طبقه مستمند خدمتها کرده اند و کارگشا و راهنمای مردم بوده اند ولی متاسفانه با همه تلاش و کوششی که به عمل امد شرح حال مکتوب و مستندی از انان به دست نیامد تا در این دفتر ثبت شود به ناچار تنها به ذکر نامشان اکتفا می کنم:
۱- حاج میرزا احمد از علمای نیکوکار ساوه(جد رضوانی های ساوه)
۲- حاج میرزا عبدالله رضوانی (از علمای ساوه)
۳- حاج میرزا اسدالله رضوانی
۴- حاج مرتضی رضوانی (که مرد بسیار بخشنده ای بوده است)
۵- شیخ محمد رضا شریعتمدار ساوجی (از علمای ساوه) در گذشته در سال ۱۳۲۴ شمسی
۶- ایت الله حاج شیخ محمد حسین شریعتمدار ساوجی فرزند شیخ محمد رضا شریعتمدار ساوجی که از علمای بزرگ و شعرای ساوه است که در خرداد ماه سال ۱۳۷۱ شمسی در گذشت و قبرش در مسجد انقلاب در کنار در ورودی شبستان بزرگ است.