کمپین فرزندت کجاست
لیست مسئولینی که به کمپین #فرزندت_کجاست پیوستند/ اصلاح طلبان پیشتاز و اصولگریان تا کنون به این سوال پاسخ نداده اند
کمپین فرزندت کجاست که توسط کاربران فضای مجازی راه اندازی شد با استقبال تعدادی از مسولین، نمایندگان و مقامات مواجه شد.
نمایش زندگی لاکچری، پر زرق و برق و اشرافی فرزندان برخی کارگزاران نظام در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در یکی دو سال اخیر جنجالهای فراوانی ایجاد کرده است. این وضعیت در دو ماه اخیر و با ماجرای عروسی لاکچری پسر سفیر ایران در دانمارک و حاشیههای پیش آمده بر سر سبک زندگی پسر طهماسب مظاهری رییس کل اسبق بانک مرکزی وارد فاز تازهای شده است. در ادامه پس لرزههای نمایش زندگی لاکچری آقازادهها حالا برخی کاربران مجازی خواستار توضیح مسئولان کشور درباره وضعیت زندگی فرزندانشان شده اند.
فهرست مسئولین و مقاماتی که تاکنون به این سوال پاسخ داده اند را در ادامه می توانید مشاهده کنید.
این فهرست بر حسب جدید ترین واکنش ها به این سوال به روزرسانی می شود:
محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش
دو فرزند دارم؛ فرزند اولم دختر و خانهدار است و پسرم نیز مشغول درس خواندن و گذراندن خدمت سربازی است.
– تا کنون فرزندانم به جز عتبات عالیات به کشور خارجی، سفر نکردهاند. روز گذشته خبرنگاری به اشتباه “عتبات عالیات” را ” قطر و امارات” شنیده بود.
محمدعلی وکیلی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی:
دارای سه فرزند هستم هادی؛ فوق لیسانس هفت سال است کارمند یک شرکت است مهدی؛ فوق لیسانس (همانکه به دروغ مدیرعامل معرفی می شود) بدون اشتغال در جای دولتی، سردبیر روزنامه ابتکار راضیه؛ لیسانس و بیکار خداوند از سر تقصیر ناشران دروغ بگذرد
علی ربیعی، وزیر سابق کار و رفاه اجتماعی:
ما همه با هم هستیم! خوشحالم فرزندانم با ۵ نوه کنار من هستند. همگی در دانشگاههای ایران تحصیل کرده اند. دو پسر من، هیچ کدام کار دولتی ندارند و تنها دخترم به تربیت کردن فرزندانش مشغول است و دیگری که بیش از همه کنار من است ساکن قطعه ۷۰ بهشت زهراست.
محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران:
«سه پسر دارم، هر سه دانشجو و بدون شغل دولتی. عماد، متولد ٦٣ دانشجوی دکترای صنایع و مدیرعامل دفتر نشر و معارف انقلاب که خاطرات آیت الله را منتشر می کند. پسر دومم علی، متولد٦٥و فارغ التحصیل شهرسازی دانشگاه تهران و درخارج، دانشجوی بدون شهریه دکتراست. احسان متولد ٧٦ مهندسی انرژی در امیرکبیر میخواند».
سیدرضا صالحی امیری، رییس کمیته المپیک:
سه دختر دارم؛ دختربزرگم ازدواج کرده است و فوق لیسانس مدیریت اجرائی دارد و هیچ شغلی دولتی یاخصوصی ندارد .
وی افزود: دختر دوم مهندس عمران و فوق لیسانس معماری دارد هیچ اشتغال رسمی ندارد و شخصا در زمینه رشته تخصصی خود فعالیت می کند. دختر سوم نیز دانشجوی دانشگاه تهران است.
محمد علی ابطحی، عضو روحانیون مبارز:
در پاسخ به کمپین فرزندت کجاست از من هم کمپین خواست اعلام نظر کنم :
من سه دختر دارم که همه در تهران هستند.
فائزه لیسانس مردمشناسی از دانشگاه تهران؛ خانهدار و پاره وقت معلم دبستان
فاطمه لیسانس بازرگانی دانشگاه علامه طباطبایی، خانهدار و هفته ای دو روز دور کاری در بخش پشتیبانی شرکت خصوصی استارت آپی
فریده دانشجوی سال سوم هنر در دانشگاه تهران
شهیندخت مولاوردی، دستیار رییس جمهور:
دو دخترم؛اولی فارغ التحصیل کارشناسی و کارشناسی ارشد زبان و ادبیات انگلیسی به ترتیب از دانشگاههای تهران و شهید بهشتی، فاقد شغل ثابت و مترجم آزاد دومی فارغ التحصیل کارشناسی نقاشی دانشگاه هنر و مشغول مهارت آموزی در دوره آموزشی فنی و حرفه ای جواهرسازی
حسام الدین آشنا، مشاور رییس جمهور:
دو پسر دارم اولی مهندسی عمران شریف و ارشد حمل و نقل امیرکبیر؛ هر دو بدون سهمیه؛ عقد کرده و بدنبال ادامه تحصیل است. دومی کلاس یازدهم ریاضی است.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه:
” پسرم لیسانس برق و فوق لیسانس مدیریت بازار دارد و با همسر و دخترش در تهران زندگی می کنند و استخدام هیچ جایی نیست و در حوزه مدیریت بازار، کار مشاورهای انجام میدهد. دخترم طراح داخلی است و با همسر و دخترش در تهران زندگی می کنند و بیشتر به تربیت فرزندش مشغول است و برخی اوقات طراحی داخلی برای دوستان و اقوام انجام میدهد. دامادم فوق لیسانس مدیریت دارد و مدیر یک شرکت خصوصی است. عروسم دکترای نانوتکنولوژی دارد و بیشتر به تربیت فرزندش مشغول است و به طور پاره وقت در دانشگاه فعالیت دارد. خدا را شاکرم که فرزندانم بدنبال خاتمه ماموریت من در سازمان ملل متحد، تحصیلاتشان را فورا به اتمام رسانده و بیش از ۶ سال است که به ایران بازگشتهاند و همراه خانواده هایشان در تهران ساکن و مشغول به کار هستند.
سید عباس صالحی وزیر ارشاد:
دو پسر و یک دختر دارم. پسر اول فوق لیسانس دانشگاه تهران است. در تهران زندگی میکند. شغل ثابت ندارد. با برخی از موسسات در حوزههای پژوهشی به صورت پروژهای همکاری میکند. پسر دوم خرداد امسال کارشناسیاش را از دانشگاه اصفهان گرفته است. دخترم کلاس چهارم را گذرانده است.
همچنین وزیر ارشاد در توییتی دیگر به سوال یک کاربر دیگر پاسخ داد و نوشت: دخترم در دبستان دولتی تحصیل می کند.
این چالش #فرزندت_کجاست رو متوقف کنید !
بابا، داریم یه چیزی بدهکار میشیم،بیکار،خانه دار،دانشجو اینا همه رو تحمل کردیم اما قاضیپور گفت پسرم چوپانی میکنه همه رو با خاک یکسان کرد
مادرم #فرزندت_کجاست؟!
گلزار شهدا
قطعه چند؟؟
قطعه شهدای گمنام
کنایه مهراب قاسم خانی : راحت شدید فهمیدید مسئولین فرزندانشون فقیرو کارتن خواب و بدبخت بیچارهان
رئیس سابق بانک مرکزی: موجودی حساب «آقازادهها» بیشتر از ذخایر ارزی کشور است
حالا چطور مسئولین مدعی میشن فرزندانشون بیکارن اللهاعلم!!!
اکثرا در جواب #فرزندت_كجاست میگویند شازده در دستگاه دولتی مشغول به کار نیست. ما هم به انتخابشان بین کار دولتی با شش هفت میلیون حقوق و گرفتن پروژههای چند صدمیلیونی با رانت دَدی احترام میگذاریم.
خب فهمیدیم فرزندتون همینجاست و بیکاره، حالا بگید چقد پول تو حسابش داره
اینجور که من فهمیدم نرخ بیکاری در بین فرزندان مسئولین مملکت از نرخ بیکاری ایران بالاتره.
این جوری که از پاسخ مقامات به #فرزندت_کجاست معلومه، نرخ بیکاری فارغ التحصیلان بیشتر از آمارهای رسمیه. فرزندان مقامات اغلب تحصیل کرده اما بیکارن یا کار پاره وقت و گهگاهی دارن. فکر کنم عن قریب ملت یه چیزی هم بدهکار میشن و باید به فکر اشتغال فرزندان مسئولان باشن!
نادر قاضیپور نماینده ارومیه: پسرم چوپان است!
ایشون اعلام کردند پسر وی که دانشجوی دامپزشکی دانشگاه آزاد ارومیه است، گوسفند دارد و به کار چوپانی مشغول است!
نظر صادق زیباکلام درباره کمپین «فرزندت کجاست؟»
مناظره صادق زیباکلام و محمد علی رامین – اصفهان
امروز ژستهایی که سوغات مارکسیستها به ماست را به ارث میبریم به این معنا که اگر کسی در گذشته فقیر بوده در جنوب شهر زندگی کرده حتما مسئول شایسته و بزرگواری است و اگر کسی در جردن و سعادت آباد بوده، آدم خائن و وطنفروش. ای کاش کمی عمیقتر فکر و افق اندیشهمان را گسترده کنیم. میبایست یاد بگیریم ملاک انتخاب یک کتاب خوب، قضاوت از روی جلد آن نیست.
به گزارش ایسنا، صادق زیباکلام، استاد دانشگاه تهران، در یادداشتی در روزنامه آفتاب یزد نوشت: «این روزها در شبکههای مجازی کمپینی با عنوان «فرزندت کجاست؟» با موضوعیت شفافسازی زندگی مسئولین راه افتاده است و اتفاقا برخی مسئولین، نمایندگان و وزرا هم به آن پیوسته و با افتخار از این میگویند که فرزندان آنها در داخل ایران هستند و در این ماجرا سعی دارند از یکدیگر سبقت بگیرند.
اما من در ماهیت چنین چیزی لایههای خاصی از پوپولیسم میبینم. حواسمان باشد اسیر چنین جریانی نشویم.
ممکن است همه فرزندان یک مسئول در واشنگتن باشند و همه فرزندان مسئول دیگر در اصفهان یا قم یا تهران یا… از کجا معلوم که مسئول دومی به کشور خدمت میکند؟ و از کجا معلوم مسئول اولی که همه فرزندانش در خارج کشور هستند، خادم نیست؟ به چه دلیل اگر کسی فرزندانش در اسلامشهر و شوش زندگی میکند، لزوما به کشور وفادار است و اگر فردی فرزندانش در پاریس است به ایران خیانت میکند؟
من معتقدم که نباید تسلیم این گونه فضاهای پوپولیستی شویم. چه کسی ملاک خادم و خائن بودن را حضور فرزندان مسئولین در واشنگتن و تهران تعیین کرده است؟ چرا باید کسی که تا کنون از کشور خارج نشده باشد را خوب بنامیم؟ چرا فکر میکنیم هر کس که ثروتمند باشد فاسد است و اگر مستضعف، حتما شخص درستی است. تسلیم این غوغاسالاریها و عوامفریبیها نشویم.
ای کاش خیلی از مسئولینی که فرزندانشان در داخل کشورند به اندازه برخی از مسئولین که فرزندانشان خارج از کشور هستند، خدمت میکردند. ملاک، درست بودن آدمهاست نه این که ببینیم فرزندان فلان شخص در کجا زندگی میکنند، یا مدل حجاب همسر فلان مسئول چگونه است یا او مستحبات را انجام میدهد یا خیر؟ به نظر من چنین ملاکهایی به اندازه کافی رنگ باختهاند. کم نبودند کسانی که در انقلاب حضور داشتند اما بعدها شروع به مالاندوزی کردند. از آن سو کم نبودند کسانی که به جنگ نرفتند اما زندگی سالمتری داشتند.
رسانهها به جای آن که در غوغاسالاری و رفتارهای پوپولیستی و عوامفریبانه بدمند باید محکم بایستند و از حقیقت دفاع کنند.
البته شخص من، سه فرزند دختر دارم که هر سه آنها در ایران زندگی میکنند اما چنین موضوعی خواست خود آنها بوده است ولی اگر دختران من در واشنگتن زندگی میکردند چه چیزی را اثبات میکرد؟ اگر صادق زیباکلام به جای تهران در کالیفرنیا بود آیا خوب یا بد بودن من را به کسی میتوانست ثابت کند؟
این که یک انسان در کجا زندگی میکند حوزه شخصی یک انسان است و نباید بیدلیل به احوالات شخصیه آنها ورود پیدا کنیم. بسیاری از مسئولان که از همان ابتدا در خانوادهای ثروتمند زندگی کردند به مستضعفین توجه بیشتری دارند تا بسیاری از کسانی که در گذشته مستضعف بودند و اکنون مسئول شدند اما یک ریال برای مستضعفین هزینه نمیکنند. بنابراین این که فرزند یک مسئول کجاست را نباید ملاک قضاوت قرار دهیم.
متاسفانه باید گفت امروز ژستهایی که سوغات مارکسیستها به ماست را به ارث میبریم به این معنا که اگر کسی در گذشته فقیر بوده در جنوب شهر زندگی کرده حتما مسئول شایسته و بزرگواری است و اگر کسی در جردن و سعادت آباد بوده، آدم خائن و وطنفروش. ای کاش کمی عمیقتر فکر و افق اندیشهمان را گسترده کنیم. میبایست یاد بگیریم ملاک انتخاب یک کتاب خوب، قضاوت از روی جلد آن نیست.»
رئیس شورای شهر تهران نیز به کمپین فرزندت کجاست پیوست و در پاسخ به این سوال گفت: سه پسر دارم که یکی از آنها خارج از کشور مشغول تحصیل است و دو پسر دیگرم نیز در کشور تحصیل میکنند و به همین دلیل هیچ سفارشی برای اشتغال در حوزه دولتی برای آنها انجام نداده ام.
محسن هاشمی رفسنجانی گفت: من در سال ۶۱ در ۲۱ سالگی با نوه خالهام خانم اعظم هاشمی پور ازدواج کردم.
هاشمی رفسنجانی درباره وضعیت اشتغال همسرش اعلام کرد: همسرم لیسانس و فوق لیسانس زبان فرانسه و روابط بین الملل دارد، اما خانه داراست.
پسر ارشد آیت الله هاشمی رفسنجانی درباره تعداد فرزندانش گفت: من سه پسر دارم. پسر اولم متولد سال ۶۳ است، پسر دومم متولد سال ۶۵ و پسر آخرم متولد سال ۷۶ است.
رییس اسبق متروی تهران درباره تحصیلات پسرانش خاطر نشان کرد: پسر آخرم سال گذشته کنکور داد و اکنون در رشته مهندسی انرژی در دانشگاه امیرکبیر تحصیل میکند.
محسن هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: عماد پسر دیگرم مدیر عامل دفتر نشر و معارف انقلاب است که خاطرات حاج را آقا هم منتشر کرده است؛ عماد شغل دولتی ندارد و اکنون درحال تحصیل در مقطع دکترای رشته صنایع در دانشگاه آزاد است.
وی گفت: علی پسر دیگرم فارغ التحصیل رشته شهرسازی از دانشگاه تهران است و اکنون در خارج از کشور مشغول به تحصیل در مقطع دکترا است.
هاشمی رفسنجانی درباره هزینه تحصیل پسرش گفت: علی بورسیه نشده است و با هزینه خودش به خارج از کشور رفته، اما هزینهای برای شهریه دانشگاه نمیدهد.
رییس شورای شهر تهران درباره وضعیت تاهل پسرانش ادامه داد: دو پسرم ازدواج کردند، یکی از عروسانم که با همسرش خارج از کشور است و خودش فوق لیسانس معماری دارد. عروس دیگرم هم فوق لیسانس تغذیه دارد و جایی مشغول به کار نیست.
محسن هاشمی درباره اینکه آیا برای فرزندانش سفارشی برای اشتغال در حوزه دولتی انجام داده یا نه گفت: نه من سفارشی نکردم، چون آنها فعلا مشغول به تحصیل هستند.
مرتضی حاجی مدیرمسئول روزنامه همشهری درباره آخرین وضعیت فرزندان خود در پاسخ به کمپین ” فرزندت کجاست ” اظهارکرد: بنده دارای سه فرزند هستنم که دو تا از آنها دختر و یکی پسر است.
وی تصریح کرد: یکی از دخترانم دارای مدرک فوق لیسانس و دیگری مدرک کاردانی دارد ولی هر دو خانهدار هستند و دارای شغل و منصب خاصی نیستند.
مدیرمسئول روزنامه همشهری خاطرنشان کرد: تک پسر بنده نیز دارای مدرک مهندسی مکانیک است و به صورت موقت مسئول دفتر بنده در روزنامه همشهری است.
حاجی در پاسخ به اینکه آیا پسرش با رانت و سفارش خودش در روزنامه همشهری کار میکند گفت: باتوجه به اینکه در مسئولیت دفتر به یک فرد مورد اعتماد احتیاج داشتم پسرم را با خودم به روزنامه همشهری آوردم و قطعا روزی که مسئولیتم در این روزنامه به پایان برسد پسرم را هم با خودم میبرم.
وی درباره وضعیت دامادهایش خاطرنشان کرد: آنها در شرکتهای خصوصی مشغول به فعالیت هستند.
مدیرمسئول روزنامه همشهری درباره اینکه آیا فرزندان و یا دامادهایش سفر خارجی داشتند گفت: قطعا به تناسب شغل دامادهایم آنها سفرهای خارجی داشتند اما هیچکدام از این سفرها با هزینه دولتی نبوده و آنها در مناصب دولتی هیچ سمت و یا پست خاصی ندارند.