گارد نصرت شاهسون بغدادی در تهران|تاریخ ایل شاهسون بغدادی|شاهسون بغدادی در دوران مشروطه

گارد نصرت شاهسون بغدادی در تهران|تاریخ ایل شاهسون بغدادی|شاهسون بغدادی در دوران مشروطه

گارد نصرت شاهسون بغدادی در تهران

تاریخ ایل شاهسون بغدادی

شاهسون بغدادی در دوران مشروطه

 

محمد علی شاه به منصور نظام کوچک دستور می دهد که با سوارانش برای حفاظت شاه به تهران بیایند .او با یکصد سوار و یک صد تن پیاده به تهران می اید و با پوشیدن لباس های ماهوت (شلوار قرمز و بالاپوش ابی) به گارد نصرت (پیروزی) منصوب می گردند ،فرماندهی این گارد به عهده سرکرده ایل شاهسون بغدادی یعنی منصور نظام کوچک بود.

درگیر و دار مشروطه ،محمد علی شاه به سفارتخانه روس در زرگنده تهران رفته و پناهنده دولت روس می گردد ،وی را منصور نظام و گارد مخصوص همراهی کردند .با پناهندگی محمد علی شاه به دولت روس ،طبق قانون مجلس او را از سلطنت خلع و احمد شاه ولی عهد را به سلطنت بر می گزیند .محمد علی شاه منصور نظام و گارد مخصوص را مرخص نموده و به او می گوید :تفنگ ها را بردار برو ،منتظر باش تا هنگامی که بشنوی من از فلان طرف وارد ایران شده ام ،ان وقت برای همراهی و کمک به من بیا .اسلحه گارد مخصوص ،تفنگ سه تیری به نام وَرَندیل بود .

سال ۱۳۲۷ هجری قمری محمد علی شاه ایران را ترک کرد و احمد شاه وارد تهران شد ،منصور نظام همراه گارد مخصوص منحل شده،به ایل بازگشت.