حاج حسن جراحی زاده از نیکوکاران ساوجی|حاج حسن جراحی زاده از خیرین بخشنده و با سخاوت در ساوه|تاریخ ساوه
حاج حسن جراحی زاده از نیکوکاران ساوجی
حاج حسن جراحی زاده از خیرین بخشنده و با سخاوت در ساوه
تاریخ ساوه
یکی از نیکوکاران ساوجی که سهم بزرگی در کارهای عمرانی و ساختمانی عام المنفعه و همچنین خدمت به مردم محروم و نیازمند ساوه دارد حاج حسن جراحی زاده فرزند حاج محمد ابراهیم جراحی زاده است .مردم ساوه به خوبی وی را می شناسند او به بخشندگی و سخاوت و دستگیری نیازمندان و ساختن مدرسه و بیمارستان در ساوه مشهور است . مردم او را نمونه انسانیت و جوانمردی و نیکوکاری و مصدر کارهای خیر می دانند.
در سال ۱۳۴۵ شمسی اتفاق افتاد که در مسافرت به تهران در کنار او بودم قبلا وصف او را در کارهای خیر شنیده بودم از وی خواستم که چون عید نوروز نزدیک است برای شاگردان بی بضاعت دبستان سلمان ساوجی (محل تدریسم) از جهت لباس کمکی کند وی با خوشرویی پذیرفت و همه شاگردان بی بضاعت ان مدرسه که حدود ۵۰ نفر بودند کفش و لباس داد و دل ان شاگردان فقیر را شادمان ساخت .بعد ار ۳۵ سال که امروز از ان زمان می گذرد فراموش نمی کنم وقتی لباسهای دوخته و کفشها را به دبستان انتقال دادیم و به هر یک از شاگردان بی بضاعت کفش و لباس هدیه کردیم شاگردان از شادی در پوستشان نمی گنجیدند.
این نمونه کوچکی از کار خیر این مرد خیر است .بسیاری از مردم ساوه می دانند که وی مشکلات بسیاری از خانواده های محروم را براورده می کند او شیفته کارهای خیر است.
حسن جراحی زاده در سال ۱۳۰۷ در ساوه متولد شد و تا سال دوم دبیرستان را در ساوه گذراند و بعد با پدرش در بازار ساوه مشغول کاسبی شد و سال۱۳۳۳ شمسی از ساوه به تهران مهاجرت کرد و ابتدا در لاله زار کوچه مهران تا پنج سال پاچه فروشی می کرد و بعد به بازار رفت و در سرای امید به کار عمده فروشی قماش پرداخت ولی هیچ وقت رابطه اش را با زادگاهش و مردم شهرش قطع نکرد .
در سال ۱۳۶۰ به فکر احداث ساختمان برای بیمارستان افتاد برای این کار زمینی را در ساوه در اختیارش گذاشتند تا به ساختن بیمارستان یکصد تختخوابی بپردازد وی چندین ماه برای این کار به ساوه رفت و امد کرد و با ترسیم نقشه بیمارستان و دیوار کشی کار ساختمان را اغاز کرد متاسفانه با عدم همکاری مسئولان وقت در تهران بیمارستان ساخته نشد.
در سال ۱۳۷۴ با نام (مجتمع اموزشی امام حسن مجتبی (ع) کار مدرسه سازی رااغاز کرد و ابتدا سه باب اموزشگاه در کنار یکدیگر در جنب اداره اموزش و پرورش ساوه(کمربندی همدان)ساخت که امروزه از انها بهره برداری می شود.
۱-به نام دبستان حاج حسن جراحی زاده
۲-مدرسه راهنمایی حاج حسن جراحی زاده
۳-دبیرستان حاج حسن جراحی زاده
۴-دبیرستانی در شهرک فجر به نام مرحوم پدرش (حاج محمد ابراهیم جراحی زاده)در زمینی در حدود ۶۰۰۰ متر مربع که ان هم ساختمانش پایان یافته و مورد استفاده دانش اموزان قرار دارد.
۵-ساختمان دبیرستانی دیگر در همان شهرک فجر که ۷۵ در صد ان ساخته شده و به زودی تکمیل و به اداره اموزش و پرورش تحویل خواهد شد.
۶-هنرستان فنی و حرفه ای (امام حسن مجتبی(ع) در میدان فلسطین که حدود ۳۰۰۰ متر مربع زیر بنا دارد که در سه طبقه ساخته شده که مبلغ یکصد میلیون تومان مخارج ان به وسیله حاج حسن جراحی زاده و بقیه را اداره کل نوسازی مدارس استان مرکزی طبق تعهد و قرارداد باید تمام کند.
۷-در ساختمان دانشکده پرستاری ساوه که در قسمت غرب میدان فلسطین واقع است شرکت کرد که در تابلوی سر در ورودی ان این جمله نوشته شده (با مشارکت حاج حسن جراحی زاده)و در سال گذشته (۱۳۷۹)که دانشکده نیاز مبرم به کمک داشت مبلغ پنج میلیون تومان به خوابگاه دانشجویان دختر به وسیله جراحی زاده اهدا شد .
۸-در همین چند روز گذشته دویست و پنجاه میلیون تومان برای هزینه درمانی بیمارستان تامین اجتماعی ساوه اهدا کرد که این مطلب را روزنامه اطلاعات در صفحه ۳ تاریخ پنجشنبه ۲۸ تیرماه ۱۳۸۰ به شماره ۲۲۲۴۷ منعکس کرده که در اینجا عینا نقل می کنم
نیکوکار ساوجی ۲/۵ میلیارد ریال به بیمارستان تامین اجتماعی ساوه اهدا کرد .ساوه خبرگزاری جمهوری اسلامی :یک نیکوکار ساوجی به نام حاج حسن جراحی زاده دو میلیارد و پانصد میلیون ریال برای توسعه فعالیت های درمانی بیمارستان یکصد تختخوابی شهید دکتر مصطفی چمران شهر ساوه اهدا کرد.
این نیکوکار به اتفاق همسرش در بازدید از این بیمارستان ابراز امیدواری کرد که کمک وی به این مرکز درمانی منشا ارائه خدمات مطلوب تر به بیماران باشد.
رئیس بیمارستان تامین اجتماعی ساوه گفت: با اهدای این مبلغ دو بخش جدید تصویرنگاری(سی.تی.اسکن) و مراقبت های ویژه در این مرکز درمانی راه اندازی و بخش قلب (سی.سی.یو) نیز تکمیل خواهد شد.
وی افزود : نصب تجهیزات این بخش ها ۶ میلیارد ریال هزینه در بر دارد که ۲/۵ میلیارد ریال ان را این نیکوکار و ۳/۵ میلیارد ریال بقیه را سازمان تامین اجتماعی پرداخت میکند.
جراحی زاده طعم شیرین کارهای خیر را چشیده و به خوبی واقف است که انچه از انسان باقی می ماند اثار خیر و عام المنفعه است.
جراحی زاده با این که ۴۷ سال است به تهران مهاجرت کرده ولی رابطه عاطفی اش را همانطور که قبلا گفتم با زادگاه و مردم شهرش قطع نکرده و مصمم است که به خواست خدا به این کارهای انسانی و خداپسندانه خود ادامه دهد .
ضمنا حاج حسن جراحی زاده طبق اسنادی که در نزد این جانب موجود است از تاریخ ۱۳۸۰/۶/۱ روز شهدت فاطمه زهرا (ع) تعداد ۵۰ نفر (۲۵ دختر و ۲۵ پسر) که همه یتیم و بی پدر هستند و در منطقه ۲۰ شهر ری سکونت دارند و توسط کمیته امداد امام (ره) شهر ری معرفی شده اند قبول کرده که هزینه زندگی و تحصیل انان را بپردازد (هر ماه ۲۵۰ هزار تومان)
در تاریخ ۲۸ تیرماه ۱۳۸۰ نگارنده این تحقیق برای بازدید از مدارس ساخته شده به اتفاق خود جراحی زاده و باجناقش (حاج احمد کیهان پور ) که در کارهای اجرایی ساختمان های مدارس با وی همکاری دارد از کلیه این اموزشگاهها بازدید کردم الحق جراحی زاده در این راه خدایی مخارج بسیار و زحمات فراوانی را متحمل شده که به عنوان نیکوترین باقیات صالحات از وی باقی خواهد ماند و امید است که کار وی سرمشق ثروتمندان این شهر واقع شود.