هزینه نگهداری شهر ساوه ماهانه ۵۵ میلیارد تومان است
هزینه نگهداری شهر ساوه ماهانه ۵۵ میلیارد تومان است
معاونت اداری مالی شهردار ساوه گفت: هزینه نگهداری شهر ساوه در سالجاری به حدود ۵۵ میلیارد تومان در هر ماه افزایش یافته است.
مهدی صفاخلج در گفت و گو با نارستان بیان داشت: شهرداری به عنوان یک نهاد اجرایی عمومی و غیردولتی محلی وظایف متعددی اعم از وظایف عمرانی، خدماتی، نظارتی و حفاظتی، رفاهی و … بر عهده دارد.
وی ادامه داد: به طور قطع مهمترین موضوع در حوزۀ مسائل شهرداری، نحوۀ مدیریت مالی در این نهاد است چرا که ظهور مشکل در نظام مالی ارتباط مستقیمی با انجام سایر وظایف شهرداری داشته و موجب بروز کاستیهای قابل توجه در این خصوص خواهد شد و موجبات خسارت فراوان به شهر را فراهم میآورد.
وی تصریح کرد: در سراسر دنیا به ویژه کلانشهرهای جهان، نظام مدیریت مالی صحیح، میتواند دستیابی به اهداف پیشرو را تحقق بخشیده و شهر را به سوی توسعهیافتگی، سوق دهد.
مهندس صفاخلج گفت: امروز در کشور تعداد شهرهایی که منابع مالی غنی داشته باشند محدود است و اغلب آنها با کمبود بودجه مواجه هستند، بنابراین، قدم اول این است که با کمترین هزینه ممکن، بیشترین بهره وری را داشته و بتوانیم تامین درآمد کنیم.
وی اظهار داشت: بودجه یک هزار و ۵۲ میلیون تومانی شهرداری ساوه در سال گذشته (۱۴۰۱) علیرغم تنگناهای مالی و دغدغههای موجود با همت و تلاش های انجام شده و با حمایت و مصوبات شورای اسلامی شهر تقریبا محقق شد.
وی با بیان اینکه ۹۰۳ میلیارد تومان از بودجه سال گذشته محقق شد، افزود: این در حالی بود که شهرداری املاک یا واحد های صنوف مزاحم که قرار بود جهت تامین بودجه به فروش برساند را حفظ کرد تا این املاک با ایجاد ارزش افزوده در سالهای آتی سرمایه ای ارزشمندی برای شهرداری باشند.
مهندس صفا خلج با بیان اینکه با وجود یارانه های دولت خلاء ۹۷ میلیارد تومانی کسری بودجه سال گذشته جبران گردید، یادآور شد: پارسال توانستیم پروژههای نیمه تمامی مانند استخر بانوان را با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی، پنج طبقه از ساختمان جدید شهرداری، انعقاد قرارداد ۱۵ میلیارد تومانی با پیمانکار جهت ساماندهی آب های خاکستری جنوب شهر، اجرای طرح نهضت آسفالت در سطح شهر، بازسازی کارخانه آسفالت ۱ و ۲، تامین تاسیسات شهرک صنوف مزاحم، روشنایی معابر، کمربندی شرق، آماده سازی شهرک کوثر را نیز آغاز کنیم.
وی ادامه داد: نگهداری شهر ساوه در سال گذشته حدود ۴۰ میلیارد تومان هزینه در بر داشت که این نگهداری شامل نظافت، رفت و روب، فضای سبز و حقوق و دستمزد نیروهای شهرداری بوده است.
وی گفت: علیرغم تورم ، شرایط اقتصادی و هزینه های سنگین شهرداری، حقوق و مزایای تمامی پرسنل تا اسفند ماه ۱۴۰۱ پرداخت گردید و هیچگونه بدهی پرسنل و پیمانکاران در پایان سال وجود نداشت لذا این امر موجب شد که سال ۱۴۰۲ را به خوبی آغاز کنیم.
صفا خلج ابراز داشت: بودجه امسال شهرداری نیز یک هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است که به تصویب شورای اسلامی شهر نیز رسیده و این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۵۵ درصد افزایش دارد.
وی افزود: از بودجه ۱۵۵۰ میلیارد تومانی شهرداری ساوه در سالجاری ۳۵۰ میلیارد جاری و۱۲۰۰ میلیارد عمرانی که ماده ۶۸ قانون شهرداری ها نیز کاملا در آن رعایت شده است.
وی با بیان اینکه ۲۲.۵ درصد این بودجه جاری و ۷۷.۵ در صد عمرانی است، گفت: با توجه به تورم و شرایط اقتصادی، حدود ۵۰ درصد از بودجه سالجاری صرف نگهداری شهر می شود.
وی خاطرنشان ساخت: امیدواریم با تحقق این بودجه پروژه های نیمه تمام و در حال اجرا را در سالجاری تکمیل و بتوانیم پروژه های جدیدی را در جهت توسعه زیرساخت های شهر آغاز نماییم.
وی از کمربندی شرق و جنوب، اصلاح هندسی میادین، انجام روشنایی معابر، خرید نردبان ۵۶ متری و اورهال کردن ماشین آلات آتش نشانی، پیگیری تحویل باقیمانده اتوبوس ها و ماشین آلات خریداری شده به عنوان برخی اقدامات در حال انجام نام برد.
صفاخلج یادآور شد: رقم نگهداری شهر ساوه در سالجاری، ماهانه ۵۵ میلیارد تومان پیش بینی شده و امیدواریم که با این هزینه ها بتوانیم با اجرای پروژههای زیرساختی شهر را در جهت توسعه پیش ببریم.
وی ادامه داد: از سویی دیگر در مدیریت شهری دوره ششم در حوزه سرمایهگذاری و مشارکت در ساخت مسکن اتفاقات خوبی رقم خورده بطوری که هم اینک حدود یک هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی با مشارکت بخش خصوصی در محله های قاسم آباد، شهید آوینی، خلیج فارس و شهرک علوی و … در حال ساخت یا طی مراحل قانونی می باشد.
وی با بیان اینکه پروژه بازارچه ترنج نیز با مشارکت بخش خصوصی تکمیل و مورد بهره برداری قرار گرفته است، تصریح کرد: این واحدهای مسکونی در آینده ، سرمایه ای ارزشمند برای شهرداری خواهند بود تا بتوانیم در بحث تملکات از آنها استفاده کنیم.