اثار باستانی دیدنی در ساوه|مسجد میدان (انقلاب) یکی از بناهای تاریخی ساوه|مسجد انقلاب ساوه

اثار باستانی دیدنی در ساوه|مسجد میدان (انقلاب) یکی از بناهای تاریخی ساوه|مسجد انقلاب ساوه

آثار باستانی دیدنی در ساوه

مسجد میدان (انقلاب) یکی از بناهای تاریخی ساوه

تاریخ ساوه

این مسجد با طرح چهار ایوانی ساخته شده و تاریخ بنای ان در هر قسمت متفاوت است .شبستانی که به نام مسجد قرمز معروف است در ضلع شرقی قرار گرفته احتمالا وجه تسمیه اش ماخوذ از تزئینات و کتیبه های قرمز رنگ و بدنه شبستان است که ان هم به رنگ قرمز است.

بنای این مسجد مشتمل بر گنبدی ساده اجری و یک گلدسته (مناره) و سه رواق و چند ایوان و یک مسجد جدید التاسیس در جوار ان می باشد . این مسجد را می توان اساسا از بناهای دوره سلجوقی دانست اما انچه بیش از همه این مسجد جلب توجه می کند محراب زیبا و با ارزشی است که مزین به چند کتیبه گچبری همراه با نقاشی و پوشش تزیین یافته به مقرنس گچی که درون خلاهای ان نیز نقاشی رنگین است و این محراب دارای سه کتیبه به خط ثلث و کوفی به رنگ سفید و زرشکی از عمودی و افقی دیده می شود در کتیبه شبستان (مسجد قرمز) سوره مبارکه(نبا) به طرز زیبایی گچ بری شده است.

*مراسم كلنگ زنی ساختمان شبستان كنونی مسجد انقلاب ساوه سال۱۳۴۰

 

از بالا سمت راست :سيد مرتضی حسينی (سيد يل آبادی ) شيخ احمد مطهری.حاج حسن مطهری (پدر شيخ احمد مطهری) سيد سجادی (از كسبه بازاری ساوه) شيخ نصرالله بزم بهرامی.استاد علي نجار.حاج ميرزا محمد سلامت.حاج ميرزا محمد تشكری & رديف دوم از راست : حاج محمد ارباب (دبير ) آيت االه شريعتمدار ساوجی .سيد محمد ناصر حسينی “””” توضيح :مرحوم آيت االه شيخ محمد حسين شريعتمدار ساوجی در خرداد ماه سال ۱۳۷۱ شمسی در گذشت و مزارش در مسجد انقلاب ساوه و كنار درب ورودی به شبستانی كه خود در اين عكس احداث نمود واقع شده است . روحش شاد و یادش گرامی .

 

از دیگر نشانه های با ارزش مسجد میدان(انقلاب) مناره یا ماذنه زیبایی تماما از اجر وجود دارد که از اثار قرن پنجم هجری و عهد سلجوقیان است که تاریخ ۴۵۳ هجری بر روی ان ثبت گردیده و به گفته باستان شناسان کوتاه ترین مناره تاریخی می باشد.

کلیه ایوان ها در زمان قاجاریه ساخته شده و اما از بناهای قدیمی ان اثاری به جا نمانده است.

یکی از ایوان ها درخارج از مسجد متصل به بدنه مناره است و در قسمت جنوبی میدان(انقلاب) و مقابل بازار ساوه واقع شده که در کتیبه ان نام شاه اسماعیل بهادرخان(صفوی) نوشته شده و در اخر کتیبه تاریخ ۹۲۴ هجری دیده می شود.