
اثار باستانی ساوه|امامزاده عبدالله یکی از بناهای تاریخی ساوه|تاریخ ساوه
اثار باستانی ساوه
امامزاده عبدالله یکی از بناهای تاریخی ساوه
تاریخ ساوه
در راه ساوه به اصفهان به سمت چپ جاده در دهکده(اوجان)از اراضی (اوه)در چهار فرسخی شهر ساوه گنبدی به چشم می خورد که در زیر این گنبد حرم مطهر امامزاده واجب التعظیم و جلیل القدر حضرت عبدالله بن موسی بن جعفر (ع) است.
حضرت امامزاده عبدالله علیه السلام از بزرگان اصحاب پدرش حضرت موسی بن جعفر علیه السلام و برادرش حضرت امام رضا و برادر زاده خود حضرت جوادالائمه علیهم السلام بوده است و از انان احادیثی را روایت کرده که در کتب اخبار شیعه ضبط شده است.
شیخ مفید در کتاب (ارشاد) و شیخ طوسی در کتاب (رجال) و مسعودی در کتاب (اثبات الوصیه) وابن شهر اشوب مازندرانی در جلد دوم(مناقب)و سید مرتضی در (عیون المعجزات) و علامه مامقانی در جلد دوم (تنقیح المقال) و صاحب منتخب التواریخ و صاحب (قاموس الرجال) و صاحب (دایره المعارف اعلمی) و ایت الله ابوالقاسم خویی مرجع تقلید عصر ما در کتاب(معجم رجال الحدیث) همه بالاتفاق امامزاده عبدالله را به جلالت قدر و عظمت ستوده و تعریف کرده اند و خود نگارنده هم در کتاب (فرهنگ عقاید شیعه یا مناهج المعارف) شرح حال امامزاده عبدالله را به تفصیل نو شته ام که به چاپ رسیده است.
و از جمله کسانی که ذکری از این امامزاده کرده است علامه بزرگوار عبدالجلیل قزوینی رازی در کتاب (النقض)که در حدود سال (۵۶۰ قمری) انرا تالیف کرده گوید :قبر امامزاده عبدالله بن موسی بن جعفر علیه السلام در شهر (ابه=اوه) است.
و در هر صورت در حدود نهصد سال قبل از این بر مزار این امامزاده گنبدی ساخته شده به طرز ساختمان های مغولی و حرم بزرگی برای او ترتیب داده اند که از هر جهت قابل توجه و از عمارت باستانی کشور ما محسوب می شود.