اثار باستانی ساوه|امامزاده سید ابورضا از بناهای تاریخی ساوه|تاریخ ساوه

اثار باستانی ساوه|امامزاده سید ابورضا از بناهای تاریخی ساوه|تاریخ ساوه

اثار باستانی ساوه

امامزاده سید ابورضا از بناهای تاریخی ساوه

تاریخ ساوه

 

این امامزاده در محله ای که به نام امامزاده سید ابورضا معروف است تقریبا در وسط شهر فعلی ساوه نزدیک بازار بزرگ شهر قرار گرفته است.

وضعیت ساختمانی:این بنا در وسط یک صحن بزرگ قرار گرفته که در ورودی صحن در سمت شمال و در اطراف حجره هایی وجود دارد که از قدیم در ایام ماه محرم تکیه بندی و عزاداری می شود .لذا این امامزاده به نام تکیه سید ابورضا نیز معروف می باشد.

داخل حرم:عبارت است از یک بنای چهارگوش که در چهارطرف ان چهار طاق نما وجود دارد که سقف انها جناقی می باشد .ضریح این امامزاده در وسط حرم قرار گرفته و از جنس چوب و به طور مشبک خراطی و تزیین شده است.

در چوبی و اصلی استانه شمالی حرم که در ضلع جنوبی کار گذاشته شده دارای تزیین است .در وسط این دریک زوار چوبی وجود دارد که در بالای ان اسم نجار در حک شده است و به شرح زیر می باشد.

عمل محمود بن الیاس نجار ساوجی. ضمنا اسم نجاری که بعدها این در را تعمیرنموده در روی قاب بالای سمت راست در به طور سطحی کنده شده است که نام او عبارت است از :عباس بن مرحوم نایب اقا بابا.

در داخل ایوان امامزاده سنگ قبری وجود دارد که در روی ان اسم متوفی و تاریخ فوت او به شرح زیر کنده شده است:

      هوالباقی

وفات علیا حضرت مغفوره مرحومه زبیده خانم بنت ولی مرحمت غفران پناه میرزا محمد سعید مستوفی الممالک سابق به تاریخ شهر ربیع الثانی ۱۱۱۰هجری قمری بنابراین مرحومه زبیده خانم در زمان سلطنت سلطان حسین صفوی(بیش از۳۰۰ سال قبل)در این امامزاده مدفون گردیده است

قدمت:اصل بنای این امامزاده از ساختمان های چهارگوش دوره صفویه می باشد که وجود اجرهای بزرگ در دل دیوار جبهه داخلی و طاق های جناقی و سنگ قبر موجود در ایوان این مدعا را ثابت می نماید ولی در دوره قاجاریه جبهه خارجی بنا را با اجر نما کاری نموده اند و تزئینات سقف ایوان و سقاخانه ها نیز از اثار این دوره احتمالا زمان ناصرالدین شاه قاجار می باشد.