
اثار باستانی ساوه|امامزاده سید بشیر یکی از بناهای تاریخی ساوه|تاریخ ساوه
اثار باستانی ساوه
امامزاده سید بشیر یکی از بناهای تاریخی ساوه
تاریخ ساوه
موقعیت:این بنا در جنوب شهر ساوه و در کمربندی همدان واقع شده که جدیدا احداث شده است.
وضعیت ساختمانی:ساختمان فعلی عبارت است از بنای چهارگوش که یک ایوان باریک در جبهه شمالی ان دیده می شود .داخل بنای چهارگوش با چهار طاق نما در چهار ضلع که در اصل از چهار جبهه دارای در بوده است .و فعلا در ساده شمالی ان باقی است. و مدخل دو در دیگر را تیغه نموده اند . به نظر می رسد که اصل بنا به شکل هشت گوش با خشت و گل و در زوایا با نماکاری اجری بوده است ولی بعدها روایای این بنا را پر کرده و با نماکاری اجری این ساختمان را به شکل چهارگوش در اورده اند .ضمنا یک ایوان در شمال و راه پله ای در شمال شرق این بنا قرار گرفته است .
تزیینات:این بنا فاقد تزیینات می باشد فقط در خارج بنا در پیشانی ایوان چند کاشی سرمه ای رنگ دیده می شود.
مهمترین تزییناتی که از قدیم در این بنا باقی مانده نقوش روی ملاط اجرها در گوشه شمال شرقی پشت پله ها می باشد و مربوط به دوره ایلخانان مغول (قرن هفتم هجری)است و شباهت زیادی به تزیینات دوره ایلخانی مسجد جامع ساوه دارد.
قدمت:با در نظر گرفتن سبک چند ترک بنا و به خصوص تزیینات روی ملاط بین اجرها باید گفت که این ساختمان در اصل دوره ایلخانان مغول بوده که با خشت و گل و در زوایا با اجر به وجود امده است .ولی بعد ها احتمالا در اثر ویرانی در زمان قاجاریه روی دیوارهای خشت و گل را با اجر نماکاری کرده و به صورت چهار گوش در اورده اند .پشت بام و روی گنبد اجر فرش و لبه بنا با اجر هره چین شده است.
تمام اطراف این بنای قدیمی ترک برداشته و پی های اجری ان فرو ریخته و چنانچه زودتر در تعمیر و ترمیم ان اقدام نگردد ویران خواهد شد.